Praktische informatie

Gevestigd in de gezondheidsvleugel van Allemanswaard te Amerongen, vindt u onze moderne tandartspraktijk Allemans Tandartsen. Onze missie is om de mondzorg voor iedereen toegankelijk te maken.

Wij bieden u complete mondzorg aan doordat wij ons in verschillende deelgebieden hebben verdiept en een netwerk hebben met verschillende specialisten.

Graag op tijd!

In de (mond)zorg kunnen onverwachte spoed- en pijnklachten tussendoor voorkomen, waardoor wij mogelijk met een strak behandelschema te maken krijgen. Wij verzoeken u daarom op tijd (5 minuten te vroeg) te zijn voor uw afspraak. Omdat wij met mensen werken, en u graag goed willen helpen, kan het voorkomen dat de behandelaar meer tijd nodig heeft voor een patiënt dan er op dat moment is ingepland. Uiteraard proberen wij deze onvoorziene omstandigheden zoveel mogelijk op te vangen in onze planning. Desondanks vragen wij uw begrip voor de eventuele wachttijd.

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak, de intake, stellen wij ons graag aan u voor. Wij laten u graag kennismaken met de praktijk, vertellen over het team en onze werkwijze.

Denkt u er ook aan dat u zich bij medische zorg moet kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument)?
Wij verzoeken u vriendelijk om één van deze documenten mee te nemen tijdens uw eerste afspraak.

Zo’n eerste afspraak kan best een beetje spannend zijn, daarom zullen wij u zoveel mogelijk op uw gemak proberen te stellen en uw eventuele wensen in kaart proberen te brengen.

Wist u dat een kwart van de Nederlanders bang is voor de tandarts?

Voor deze eerste afspraak nemen wij ruim de tijd om zowel u als uw gebit te leren kennen. Afhankelijk van de complexiteit van uw gebit of medische geschiedenis, en de beschikbaarheid van de oude gegevens van uw vorige tandarts, zullen wij naast de mondinspectie aanvullende diagnostische middelen nodig hebben, denk aan; röntgenfoto’s, lichtfoto’s, aanvullende medische anamnese of gebitsmodellen.

Indien nodig, stellen wij een behandelplan voor u op die we met u zullen bespreken. Bij een uitgebreid en/of complex behandelplan zullen wij hiervoor een nieuwe afspraak met u inplannen om de verschillende opties te bespreken. De begroting (een schatting van alle kosten) zullen wij (het liefst per mail) naar u opsturen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Pijn

Pijn is altijd vervelend, en zeker in de mond. Wij doen er graag alles aan om u zo snel mogelijk van de pijn af te helpen. De assistente probeert uw pijnklacht op voorhand zo goed mogelijk in kaart te brengen om zo voldoende tijd voor u in te plannen.

Bij spoedklachten zoals trauma, nabloeding of ernstige zwelling en/of koorts, dient u direct contact op te nemen met de praktijk en zorgen wij dat u zo snel mogelijk gezien wordt door een van de tandartsen.

Begroting

Tijdens de periodieke gebitscontrole kunnen er problemen worden geconstateerd.
Denk hierbij aan gaatjes, tandsteen, ontstekingen en dergelijke.
Er wordt dan een behandelplan opgesteld voor u en spreken wij meestal een of meerdere vervolgafspraken met u af.
Verwachten wij dat de kosten voor de behandelingen meer dan € 250,– bedraagt, dan stellen wij een begroting op.

Eenvoudige behandelplannen (bijvoorbeeld twee gaatjes en een gebitsreiniging) hebben vaak geen uitgebreide toelichting nodig.
Uitgebreide behandelplannen hebben vaak wel toelichting nodig. Hiervoor maken wij dan een aparte afspraak om dit door te nemen en al uw vragen te beantwoorden. Aan een dergelijke afspraak zijn kosten verbonden.

Het totaalbedrag in de begroting kan afwijken van uw uiteindelijke tandartsnota. Dit kan hoger of lager zijn. Een begroting kunt u daarom zien als een voorlopige berekening. Hieronder geven wij u een aantal voorbeelden waardoor het bedrag achteraf afwijkt:

  • Een wortelkanaalbehandeling in een tand of kies met meer (of minder) kanalen dan gebruikelijk;
  • Een diepe vulling kan een wortelkanaalbehandeling worden;
  • Bijkomende kosten zoals bijv. verdoving, hechtmateriaal of chirurgie aan het tandvlees;
  • Een extra gaatje of groter gaatje dat wordt geconstateerd tijdens de behandeling.

Mocht de behandeling uiteindelijk teveel afwijken van de begroting, dan zullen wij u tijdig op de hoogte te stellen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wij vragen daarom om uw begrip.

Corona

Het Coronavirus heeft ons allen erg doen opschrikken. We zijn ons nu nog meer bewust van het belang van de hygiënemaatregelen. Als tandartspraktijk nemen wij deze maatregelen erg serieus. In de bouw van onze gloednieuwe praktijk hebben we ons daar dan ook door laten leiden. We beschikken over de nieuwste apparatuur en technieken om aan de hoogst haalbare hygiënestandaard te voldoen.

Daarom kan het zijn dat wij andere maatregelen treffen dan u misschien gewend bent. Deze maatregelen treffen wij niet alleen om ons personeel en onszelf veilig te kunnen houden, maar voornamelijk ook om u en uw medepatiënten veilige mondzorg aan te kunnen bieden. Wij vragen u dan ook vriendelijk om uw medewerking en begrip.