Nieuwsbrief – december 2022

In deze brief treft u het laatste nieuws aan over de praktijk. Naast een herhaling van een aantal zaken, zijn er ook belangrijke veranderingen. We verzoeken u de nieuwsbrief goed door te nemen.

Vakantie

We willen u informeren over de naderende kerstvakantie. Van 26 t/m 30 december zal onze praktijk gesloten zijn. Voor spoed tijdens de vakantie verwijzen we u naar Mondzorg Poli Utrecht (tel nr: 030 3039750), zie voor meer informatie over spoed op onze website. Vanaf 2 januari staan we graag weer voor u klaar.

Belastingdienst

Het einde van het jaar 2022 is in zicht. Dat betekent dat iedereen zich na de feestdagen weer mag opmaken voor de belastingaangifte. Graag attenderen wij u erop dat zorgkosten, waaronder ook mondzorgkosten, aftrekbaar zijn onder bepaalde voorwaarden. Meer informatie hierover vindt u op de website van de belastingdienst.

Zorgverzekering Zilveren Kruis Jeugd (<18 jaar)

Graag willen we de beleidswijziging van het Zilveren Kruis voor de jeugd onder uw aandacht brengen. Zilveren Kruis heeft laten weten dat er per 1 januari 2023 toestemming of een machtiging moet worden gevraagd bij Zilveren Kruis betreffende de preventieve en restauratieve zorg aan verzekerden tot 18 jaar.
Mogelijk heeft dit consequenties voor u als ouder/ verzorger.

Als praktijk werken we met het jeugdpreventieprogramma “gewoon gaaf” van het Ivoren Kruis. Dit is een individueel cariëspreventieprogramma, wat met name het eerste jaar intensief kan zijn. Mogelijk worden door deze beleidswijziging niet meer alle kosten automatisch vergoed.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Zilveren Kruis.

Reminder afspraken  

We behandelen uitsluitend op afspraak. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, dient u deze minimaal 48 uur van tevoren af te zeggen, anders zijn we genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening brengen.

Komt u te laat op de afspraak? Dan loopt u het risico dat de afspraak verzet wordt vanwege tijdgebrek. De kosten voor deze afspraak brengen we bij u in rekening. Kom daarom altijd op tijd!

Wij sturen u in de week van uw afspraak per e-mail een (automatisch verstuurde) reminder toe. Dit is een extra service van ons, u kunt hier geen rechten aan ontlenen. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het juist agenderen van uw afspraak. Heeft u geen e-mail van ons ontvangen? Dat betekent niet dat uw afspraak niet doorgaat!

Uw (medische) gegevens wijzigen 

Mochten uw gegevens wijzigen (bijvoorbeeld uw adres, telefoonnummer of e-mailadres, maar ook medische gegevens zoals medicijngebruik of behandeling arts/ specialist), dan kunt u dit aan de receptie doorgeven of ons een e-mail sturen. U bent als patiënt zelf verantwoordelijk dat we over de juiste gegevens beschikken.

Nieuw!

Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht voor esthetische behandelingen zoals het rechtzetten van de tanden m.b.v. onzichtbare beugels, gebitsslijtagebehandelingen en verfraaiing van de voortanden door minimaal invasieve behandeling. Wij maken gebruik van een digitaal analyse programma genaamd Digital Smile Design en we werken nauw samen met onze tandtechnieker.

N.B. Orthodontische behandelingen (beugels) doen wij uitsluitend bij volwassenen.

Vraag uw tandarts voor meer informatie!

Tevredenheid 

Graag doen we er alles aan om uw bezoek aan onze tandartspraktijk zo aangenaam mogelijk te maken. We hopen dan ook dat u dit als patiënt ook zo ervaart. Mocht dit onverhoopt anders zijn, dan horen we dat uiteraard ook graag zodat wij onze zorg en dienstverlening hoog kunnen houden.

Zou u zo vriendelijk willen zijn ons te beoordelen op Zorgkaart? Alvast onze hartelijke dank!

Openingstijden  

Maandag                                                            09:30 – 19:00 uur

Dinsdag                                                               08.00 – 16.30 uur

Woensdag                                                         08:00 – 16:30 uur

Donderdag                                                        08:00 – 16:30 uur

Vrijdag                                                                 08:00 – 14:00 uur

Zaterdag en zondag                                       Gesloten

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

We wensen u fijne feestdagen en een (mond)gezond 2023 toe!

Graag tot ziens bij Allemans Tandartsen!

Met vriendelijke groet,

Team Allemans Tandartsen

Allemanswaard 17

3958 KA Amerongen

Tel: 0343 – 21 80 44

E-mail: info@allemanstandartsen.nl

www.allemanstandartsen.nl